Συνέντευξη με τον Γιώργο Μπλετσάκη

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και την τιμή που μου κάνετε εδώ στον πολύ δυνατό και αξιόλογο σταθμό σας τον Voice Laikos.


Πότε μπαίνει για πρώτη φορά η μουσική στη ζωή σου;

Η μουσική ήταν πάντα μέσα στη ζωή μου και την καθημερινότητά μου, όμως το μικρόβιο  μπήκε μέσα μου πριν από 5 χρόνια σε ένα καραόκε σε γνωστό μαγαζί της πόλης μου της Πάτρας, όπου και βρέθηκα να τραγουδάω μπροστά σε φίλους και γνωστούς και είδα θετικές αντιδράσεις από πολλούς.

Πότε ένιωσες ότι στη ζωή σου θες να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Έπειτα απο εκείνο το αξέχαστο καραόκε μαζευτήκαμε δύο τρείς φίλοι και σχηματίσαμε ένα μικρό γκρουπ με το όνομα ΄΄ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ΄΄. Απο κει και πέρα αυτό ήταν η πρώτη σπίθα να με κάνει να ασχοληθώ με αυτό.

Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και πόσο έχουν επηρεάσει τις επιλογές σου και τον τρόπο έκφρασής σου;

Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πατέρα μου γιαυτό, να αναπαύει ο Θεός την ψυχή του, γιατί μεγάλωσα με ακούσματα όταν  ήμουν πολύ πολύ μικρός όπως σχεδόν όλοι μας με την φωνή του μεγάλου Στέλιου Καζαντζίδη, με Βοσκόπουλο, Διονυσίου κτλ αλλά και με αρκετά ακούσματα από σχήματα της δεκαετίας 60’ όπως Idols, Olympians κτλ αλλά και καλλιτέχνες αργότερα όπως Τέρης  Χρυσός και πολλούς  άλλους. Πιστεύω όμως ότι τις ερμηνείες του πόνου, της πέρασε στο μουσικό μου DNA ο μεγάλος Στέλιος. Τώρα όσον αφορά την λυρικότητα στην φωνή μου την οφείλω στα εφηβικά μου χρόνια όπου άκουγα ξενόφωνο Rock, hard rock, heavy metal και γενικά τα περισσότερα παρακλάδια της metal μουσικής.

Με ποιούς καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς;

Πάρα πολλοί καλλιτέχνες είναι αυτοί που θα ήθελα να συνεργαστώ αλλά θα πω ενδεικτικά κάποιους που θαυμάζω πάρα πολύ. Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον τραγουδιστή του έρωτα τον Γιάννη τον Πάριο. Τον Αντώνη  Ρέμο, τον Πλούταρχο, τον Βέρτη, τον Οικονομόπουλο, τον Αργυρό  και φυσικά με τους πολύ ταλαντούχους μουσικούς τις Μέλισσες και φυσικά από γυναίκες την  Έλενα Παπαρίζου.

Θα ήθελα να μας μιλήσεις λίγο για τα τραγούδια σου;

Από την προηγούμενη χρονιά μιλάμε για τέσσερα τραγούδια που ουσιαστικά με την βοήθεια των remix έγιναν έξι.Το πρώτο μου έχει τίτλο ΄΄Να ξαναρθείς΄΄ σε στίχους και μουσική του Κώστα Ντότσικα και παραγωγή STUDIO ORANGE. Το δεύτερο ονομάζεται ΄΄Αν θα γυρίσεις΄΄ σε στίχους Βασίλη Γκότση και μουσική του Πάνου Κουτσελίνη σε παραγωγή της J&M Recordings, μιας νεοσύστατης δισκογραφικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και του ίδιου του στιχουργού του Βασίλη Γκότση, το οποιό μάλιστα κυκλοφόρησε και σε μορφή cd στην Αμερική σε μια συλλογή τραγουδιών, που είναι όλα παραγωγές της εταιρίας, με τίτλο ΄΄Resilience΄΄. Το τρίτο ονομάζεται ΄΄Ούτε ένα γειά΄΄ σε στίχους και μουσική πάλι του Κώστα Ντότσικα και παραγωγή για μια ακόμα φορά του STUDIO ORANGE, το οποίο μάλιστα οπτικοποιήθηκε σε διάφορα μέρη της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, σε σκηνοθεσία και μοντάζ του Άκη Χατζημικέ. Έπειτα έρχεται στην πορεία ο πολύ γνωστός και καταξιωμένος DJ Γιώργος Παπαιωάννου και αλλάζει κυριολεκτικά το ΄΄Ούτε ένα γεια΄΄ σε ένα άλλο τραγούδι  κάνοντάς το remix.Στην συνέχεια έρχεται άλλο ένα κομμάτι σε παραγωγή πάλι της J&M Recordings με τίτλο ΄΄Σαγαπάω να μου λές΄΄ σε στίχους της Μαρίας Κολιού και μουσική του Πάνου Κουτσελίνη.Τέλος το ίδιο κομμάτι γίνεται remix από την PDK MUSIC  και αισίως γίνεται το έκτο κομμάτι.

Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που σε ενοχλούν στο χώρο σου;

Φυσικά και υπάρχουν πράγματα που με ενοχλούν. Με ενοχλεί η αλλοίωση των χαρακτήρων λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού. Με ενοχλεί η μεγάλη άποψη που αποκτούν κάποιοι για τον εαυτό τους. Στη μουσική, μέρα με τη μέρα, ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα και βελτιώνεσαι. Δεν υπάρχει το τέλειο. Δεν ξέρω μπορεί να φταίει το γεγονός ότι αντιμετωπίζω το θέμα της μουσικής με ρομαντισμό και μετριοφροσύνη και όχι με τον εμπορικό τρόπο σκέψης.

Όταν βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή και ο κόσμος σιγοτραγουδά μαζί σου πως νιώθεις;

Ο ερμηνευτής και ο κάθε ερμηνεύτης χάριζει στον κόσμο ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού του επάνω στην σκηνή και ζει το κάθε τραγούδι σαν να εξιστορεί την ιστορία ο ίδιος. Αν καταφέρεις κάτι τέτοιο τότε αισθάνεσαι ένα με το κοινό, ένας από αυτούς και τότε είναι που νιώθεις ικανοποίηση για το ότι ο κόσμος σε αποδέχεται και διασκεδάζει.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;

Δύσκολη ερώτηση. Δεν γνωρίζω πραγματικά τι μου επιφυλάσει το μέλλον. Ξέρω όμως και θέλω να πιστεύω ότι θα έχω βάλει και γω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό που λέγεται μουσική.

Τι σχέδια έχεις για το χειμώνα;

Το χειμώνα κάπου θα εμφανίζομαι αλλά μπορεί και όχι. Δεν ξέρω ακόμα το πού. Ίσως και μέχρι να δημοσιευθεί η συνέντευξη να έχω κλείσει κάπου αφού βρίσκομαι σε συνεχείς συζητήσεις με καταστηματάρχες της πόλης. Και σίγουρα το σπουδαιότερο όλων είναι ότι ετοιμάζω ένα πολύ δυνατό κομμάτι το οποίο θα κυκλοφορήσει από την πολύ γνωστή και σπουδαία εταιρία την REAL MUSIC!!!

Υπάρχει κάποιο τραγούδι κάποιου άλλου καλλιτέχνη που σου αρέσει πολύ και θα ήθελες να είναι δικό σου;

Ναι. Το ΄΄Δυό ψέμματα΄΄ του Αντώνη Ρέμου.
Νεότερη Παλαιότερη