Γιάννης Παρλαπάνος | Κοριτσάκι μου

Το νέο τραγούδι του Γιάννη Παρλαπάνου σε δικούς του στίχους και μουσική, είναι μια κατάθεση ψυχής. Ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα, ένα παράπονο κι όπως ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Έφυγε το ‘κοριτσάκι’ μας για το τελευταίο του ταξίδι….μέσα σε καιρούς που δεν έχουμε ξαναζήσει, όπου νόμοι και ιθύνοντες δεν μας άφησαν να είμαστε δίπλα του….να πούμε το τελευταίο αντίο!!! Μ’ ένα παράπονο τώρα θα ζω…..Όχι που χάνουμε τους ανθρώπους μας, μα που χάσαμε την ανθρωπιά μας!!! Αντίο.»

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Παρλαπάνο

Ο Γιάννης Παρλαπάνος ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική μόλις 5 χρονών μαθαίνοντας μπουζούκι και λίγο αργότερα έμαθε  κιθάρα, μπαγλαμά, τζουρά και πιάνο ενώ κατέχει πτυχίο Θεωρίας της μουσικής, Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενορχήστρωσης και Ενοργάνωσης μπάντας.

Εμφανίστηκε ως μουσικός στο πλευρό των Μανώλη Μητσιά, Μαίρης Λίντα, Τζένης Βάνου, Ηλία Κλωναρίδη και άλλων.

 Σπούδασε ορθοφωνία με δασκάλους τον Γιάννη Σκουλά και τον Brett Manning.

 Αργότερα συμμετείχε στον Talent show του ALPHA “Dream Show” μαζί με τους Νίκο Απέργη, Κώστα Μαρτάκη, Θάνο Τζάνη, Διονύση Μακρή και άλλους.

Έκτοτε τραγούδησε σε μαγαζιά και συναυλίες με τους Νίκο Μακρόπουλο, Νατάσα Θεοδωρίδου, Καλομοίρα, Αγγελική Ηλιάδη, Σοφία Βόσσου, Πάολα, Χάρη Κωστόπουλο, Ελεάνα Παπαϊωάννου, Πάνο Ψάλτη, Θέμη Αδαμαντίδη και άλλους.

 Ως συνθέτης και στιχουργός έχει γράψει τα τραγούδια που ερμηνεύει ο ίδιος αλλά έχει δώσει τραγούδια του και σε πολλούς άλλους τραγουδιστές. Επίσης έχει γράψει μαζί με τον Νίκο Απέργη και την Αμαλία Αυγουστάκη το τραγούδι ‘Δώστε χώρο στην ελπίδα’ για τα παιδιά του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

 Σήμερα είναι συνιδιοκτήτης των Pink studios στην Ελλάδα όπου ενορχηστρώνει πολλές παραγωγές νέων καλλιτεχνών.Νεότερη Παλαιότερη