ΚARMICA: Με το απόλυτα χαρούμενο δυναμικό ροκ «Ζήτω τα κάτω» γιορτάζουν τις αντιθέσεις της ζωής

 

Η δυναμική επιστροφή των Karmica με το Ροκ τραγούδι «Ζήτω τα κάτω» και η ξεχωριστή συνεργασία τους με τον Παντελή Αμπαζή.

Με το απόλυτα δυναμικό, χαρούμενο, ηλεκτρικό «Ζήτω τα κάτω» που κυκλοφορεί από την Heaven music το συγκρότημα των Karmica  διεκδικεί τη θέση του στην ελληνική ροκ μουσική σκηνή. Οι Θάνος Μπιλάλης, Καλλιόπη Πολένα και Θανάσης Πολένας στο δεύτερο δισκογραφικό τους βήμα συνεργάζονται με τον ξεχωριστό Παντελή Αμπαζή που υπογράφει το ιδιότυπο μουσικά και στιχουργικά τραγούδι, συμμετέχοντας παράλληλα ερμηνευτικά σ’ αυτό. Με επιρροές από την classic rock σκηνή έχοντας ως πηγή έμπνευσής τον έρωτα και την αγάπη τους για τη μουσική και τη ζωή και κινητήρια δύναμη την ανάγκη τους να εκφραστούν μέσα από το τραγούδι οι Karmica έχουν  δώσει με επιτυχία το προσωπικό τους στίγμα αγγίζοντας τις καρδιές των ακροατών «Σε καιρούς δύσκολους και αβέβαιους, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και χιούμορ, μ΄ ένα τραγούδι με έντονο rock n’ roll ρυθμό και ένα στίχο που υμνεί κάθε αντίθετο, κάθε διαφορετικό, σεβόμενοι τη διαφορετικότητα όλων μας» τονίζουν οι Karmica, ενώ ο Παντελής Αμπαζής συμπληρώνει «Στην Ελλάδα των αντιθέσεων, του άσπρου-μαύρου, του πάνω-κάτω, του μέσα-έξω, που ισχύει ταυτόχρονα  κι αυτό και το αντίθετο του, που το πιο ενδιαφέρον μέρος της Αθήνας είναι τα Άνω Εξάρχεια – Κάτω Κολωνάκι,  ας αναφωνήσουμε “Παντελώς Καρμικά” όλοι together εν χορώ:

Κάτω τα ζήτω¨». Το τραγούδι αποτελεί προάγγελος της  νέας δισκογραφικής δουλειάς, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Heaven music. Tο video clip του τραγούδιου του γυρίστηκε σε διάφορες περιοχές της Αθήνας ενώ συμμετείχαν αλφαβητικά πέραν του Παντελή Αμπαζή οι Λάμπρος Βασιλόπουλος, Εύη Βιγκοπούλου,  Μαρίνα Γώγου, Νίκος Δημήτρης, Μαρία Εγγλεζακη, Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Νίκος Καλοχέρης, Γιώργος Κρασσάς, Ιωάννα Λαχανά, Τζούλιο Μετσάι, Κωσταντίνος Νιχωρίτης, Γιάννης Σκουλάς, Πέτρος Τρούλης, Άντζελα Τσέτσου, Αλέξανδρος Φουρούλης, Φίλιππος Χάσκης, Μάκης Χριστόπουλος , ενώ από την  σχολή χορού της Όλιας Στεφανίδου χόρεψαν οι μαθήτριες Ζωή Αλαφάκη, Αλκμήνη Αμπαζή, Ελισσώ Αμπαζή, Ιωάννα Γιασλακιώτη, Όλγα- Μαρία Καγκαράκη, Ντόρα Κάλτσου, Ελισάβετ Κόκκολη, Αγλαία Οικονομίδη και Μαρκέλλα Πρίφτη.

Δείτε το βίντεο κλιπ «Ζήτω τα κάτω» σε σκηνοθεσία του Σπύρου Καψίλη:


Ποιοι είναι οι Karmica

Το συγκρότημα των «Karmica» δημιουργήθηκε από το Θάνο Μπιλάλη και την Καλλιόπη Πολένα το χειμώνα του 2016. Το Μάρτιο του 2017 έπειτα από μία σειρά
επιτυχημένων εμφανίσεων σε μεγάλες μουσικές σκηνές της Ελλάδος, αλλά και συναυλιών στο εξωτερικό, δημιούργησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά
που τιτλοφορούνταν  “Κοντά σου” από τη Final Touch και περιελάμβανε δώδεκα τραγούδια, που υπέγραψαν οι ίδιοι, αλλά και οι Γιάννης Νικολάου, Δημήτρης Πολένας και Μαρία Παπαδάκη.. Το καλοκαίρι του 2017 μπήκε στην παρέα τους ο Θανάσης Πολένας προσθέτοντας πόντους στη ροκ νότα του συγκροτήματος.  Οι karmica έχουν συνεργαστεί με ξεχωριστές μουσικές προσωπικότητες της έντεχνης και ροκ σκηνής. Ανάμεσα τους οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος, Γιάννης Σαββιδάκης, Γιάννης Νικολάου, Σοφία Βόσσου, Λένα Αλκαίου, Πένυ Ξενάκη.

Συντελεστές τραγουδιού:

Ερμηνευτές: KARMICA (Θάνος Μπιλάλης – Καλλιόπη Πολένα – Θανάσης Πολένας)  και Παντελής Αμπαζής
Μουσική / Στίχοι: Παντελής Αμπαζής
Ηχογράφηση και  Ενορχήστρωση: Τόλης Κετσελίδης “Studio Libra”
Mix – Mastering: Γιάννης Σκουλάς
Φωτογράφιση: Ανδρέας Ντίζης
Video – σκηνοθεσία: Σπύρος ΚαψίληςΝεότερη Παλαιότερη