Γιώργος Παντερής: Ο ταλαντούχος Κρητικός τραγουδοποιός επιστρέφει δισκογραφικά με την ethnique δυναμική μπαλάντα «Ξέσπασμα»

 

Γιώργος Παντερής: Ο ταλαντούχος Κρητικός τραγουδοποιός επιστρέφει δισκογραφικά με την ethnique δυναμική μπαλάντα «Ξέσπασμα»


 

Με ήχο που μας ταξιδεύει στο μουσικό χρώμα της Κρήτης, ο Γιώργος Παντερής παρουσιάζει την τέταρτη προσωπική του δουλειά προπομπός της οποίας αποτελεί το digital single «Ξέσπασμα». Δύο χρόνια έπειτα από το τραγούδι του «Κορφή απάτητη» όπου με το συγκρότημά του «Νότιοι Άνεμοι», κέρδισαν το βραβείο καλύτερου ethnique ευρωπαϊκού group ανάμεσα σε πέντε χιλιάδες συμμετέχοντες και μερικούς μήνες έπειτα από το κομμάτι «Ελπίδα», που εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός, εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη δισκογραφική εταιρεία Κeys Records υπογράφοντας τη μουσική της δυναμικής παραδοσιακής μπαλάντας «Ξέσπασμα» οι στίχοι της οποίας ανήκουν στο Μανόλη Σιγανό.  

«Ξέσπασμα»… Ένα βαθιά συγκινητικό λυρικό μελωδικό τραγούδι που συναρπάζει και  παραπέμπει στους δρόμους της έντεχνης μουσικής σκηνής.

«Εύχομαι το κοινό να αγαπήσει και αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια μας» τονίζει ο συνθέτης και ερμηνευτής.

Ένας φρέσκος και δυναμικός ήχος από την  keys Records !!! 

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΡΗΣ   

Ο Γιώργος Παντερής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1993 αποφοίτησε από το Ολυμπιακό Ωδείο Ηρακλείου. Ασχολήθηκε με το μαντολίνο και σπούδασε θεωρητικά και σολφέζ. Το ανήσυχό πνεύμα του απαιτούσε να ασχοληθεί και με άλλα μουσικά όργανα. ‘Έτσι από το 1993 έως το 1995 αφοσιώθηκε στη κλασική κιθάρα, έπειτα επιδόθηκε στα μαθήματα μπουζουκιού, ενώ από το 1999 έως και σήμερα μελετά λαούτο και άλλα νυκτά παραδοσιακά και μη μουσικά όργανα. Παράλληλα έχει εντρυφήσει επαγγελματικά από το 2005 στο αντικείμενο της μουσικής τεχνολογίας, ενώ έχει αναπτύξει - από το 2008 - και δραστηριότητα στον τομέα της σύνθεσης - ενορχήστρωσης. Παράλληλα με τη συνθετική του δραστηριότητα έχει συμπράξει, ως επαγγελματίας μουσικός, με πληθώρα καταξιωμένων καλλιτεχνών, έχει συνεργαστεί με την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ενώ με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, έχει μετάσχει σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος προβάλλοντας παγκοσμίως τον πλούτο της ελληνικής μουσικής. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο '' με φανταξά και...μάγους'' κυκλοφόρησε το 2013 από την εταιρεία «Αεράκης». Το 2015 ήρθε η δεύτερη προσωπική δουλειά του με τίτλο «Το νησί του νότου», ενώ το 2018 με το τραγούδι του «Κορφή απάτητη» που δημιούργησε με το συγκρότημά του «Νότιοι Άνεμοι» κέρδισαν το βραβείο καλύτερου ethnique ευρωπαϊκού συγκροτήματος. Τον Απρίλιο 2020 κυκλοφόρησε το τραγούδι του «Ελπίδα» με την συμμετοχή της Ζωής Τηγανούρια. Στις 27 Ιουνίου 2017 στο κατάμεστο Ηρώδειο ερμήνευσε τα σπουδαιότερα  Κρητικά τραγούδια. Έχει συνυπάρξει επί σκηνής με ξεχωριστούς ερμηνευτές και τραγουδοποιούς. Αναμεσά τους οι Γλυκερία, Ζωή Τηγανούρια, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γιάννης Νικολάου. Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με τους Θοδωρή Κοτονιά, Ζωή Τηγανούρια, Κώστα Αγέρη, Δρόσσο Σκυλλά, Γιάννη Μακρίδη, Βασίλη Σταυρακάκη, Μιχάλη Καλλέργη, Γιώργο Μανωλιούδη και πολλούς ακόμη διακεκριμένους συνθέτες και μουσικούς.

Καλή Ακρόαση.

 

Δείτε το Official Audio Music στο YouTube:

 


 

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

Spotify: http://spoti.fi/38yGPYF

iTunes: http://apple.co/39mbyYc

Deezer: http://bit.ly/2LIY7JO

 

Νεότερη Παλαιότερη