Οι συγκινητικές «Σιωπές» του Παναγιώτη Σδούκου

 


Ένα νέο τραγούδι με τον Παναγιώτη Σδούκο βρίσκεται από σήμερα στον διαδικτυακό «αέρα»…

Ανήσυχος, οξυδερκής, διαυγής και παρατηρητικός εξετάζει προσεχτικά τα πάντα γύρω του και μετουσιώνει τα συναισθήματά, σε ήχους και λόγια, δημιουργώντας τραγούδια.

Ο Παναγιώτης Σδούκος με σπουδές στη βυζαντινή μουσική και το παραδοσιακό τραγούδι είναι βραβευμένος ερμηνευτής από τον Όμιλο για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Μετρά στο βιογραφικό του, ήδη, δύο διαλεχτές, σημαντικές, δισκογραφικές δουλειές: Στο «Στης Προσφυγιάς την Αύρα»,  συμμετέχουν η ορχήστρα ”Μουσικό Σεργιάνι” και η Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Πρόκειται για παραδοσιακά τραγούδια με μικρασιατικές & ανατολίτικες επιρροές από το προσφυγικό μικρασιατικό περιβάλλον, ως προς την ιστορία, τη γλώσσα, το στίχο, τον ήχο και το ρυθμό, προσαρμοσμένες στα εκάστοτε τοπικά μουσικά δεδομένα.

Στο «Εκών Ετάφη και Αληθώς Ανέστη» το οποίο παρουσίασε η Λίνα Νικολακοπούλου ερμηνεύει Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Τα Αναστάσιμα Τροπάρια της περιόδου αυτής έχουν την συμβολική τους στο σύγχρονο πάσχοντα άνθρωπο, πέραν της αναφοράς τους στο Πάθος και την Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού, όπως και τα σπουδαία πανανθρώπινα μηνύματα ‘’ότι μέσα από τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση’’ κι ότι ο άνθρωπος βιώνοντας τις δυσκολίες του, βρίσκει τρόπους μέσα από την δημιουργικότητά του να ανασταίνεται, να ανοίγεται και να ανασαίνει …

Για τα εμπνευσμένα θεματικά concepts που παρουσιάζει κατά καιρούς, έχει συμπράξει με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες. Αναμεσά τους οι:

Λ. Χαλκιά, Κ. Κουλιά,  Dilek Koc, Μ. Κουτσαγγελίδη, Αγγελική & Στέλλα Κονιτοπούλου, Σ. Χαλιαμπάλια, Γεράσιμος Μιχελής κ.α

Έχει τραγουδήσει ζωντανά από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέχρι και τους πιο ξεχωριστούς χώρους γραμμάτων τεχνών & πολιτισμού ανά την Ελλάδα.  

Με καλλιτεχνική ευαισθησία και ανεξάντλητη, αστείρευτη, ατέλειωτη πίστη για δημιουργία  κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι « Oι Σιωπές» του Συνθέτη και Στιχουργού Γιώργου Σταυριανού  από την Keys Records


Το «Οι Σιωπές» συνοδεύεται από ένα κινηματογραφικής αισθητικής music video, που ξεδιπλώνει την ιστορία των ανθρώπων που βλέπουν τις γύρω τους Σκιές και καταγράφουν την δική τους Ιστορία . Σκιές που ξυπνούν , που ερωτεύονται, που χάνονται στην πόλη , που πνίγονται , που ζουν τα εύκολα και τα πολύ δύσκολα.

Το οπτικοποιημένο music video σκηνοθετεί ο  Αργύρης Ναστόπουλος.

Δείτε το βίντεο κλιπ στο YouTube

 


Νεότερη Παλαιότερη