Ο Άγγελος Ανδρεάτος μελοποιεί Ανδρέα Λασκαράτο

O Άγγελος Ανδρεάτος εμπνευσμένος από το συγγραφικό έργο του Κεφαλλονίτη ποιητή Ανδρέα Λασκαράτου, παρουσιάζει το μουσικό έργο με τίτλο «Εις Τον Έρωτα», αφιερωμένο στην ιστορία και στην πολιτισμική κληρονομιά των Επτανήσων!

Με νότες βγαλμένες από την παράδοση του Ιονίου, ο Άγγελος Ανδρεάτος ντύνει μουσικά το συγγραφικό έργο του Εθνικού μας ποιητή και συνυπάρχει καλλιτεχνικά με εξαιρετικούς ερμηνευτές και δημιουργούς όπως ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Βασίλης Λέκκας, ο Θέμης Ανδρεάδης, η Ειρήνη Τουμπάκη και οι Αδελφοί Καραβιώτη.

Συγκεκριμένα ο Άγγελος Ανδρέατος αναφέρει: «Η μουσική είναι παράδοση και η παράδοση η συνέχειά μας…. Ένιωσα την ανάγκη να ανακαλύψω την ιστορία μου. Η κοινή Κεφαλλονίτικη καταγωγή μου με τον Ανδρέα Λασκαράτο και η αγάπη μου για αυτόν τον τόπο, ήταν το κλειδί να κάνω πράξη ένα μεγάλο μου όνειρο: Να μεταλαμπαδεύσω μέσα από την μουσική μου τον θησαυρό που κληρονομήσαμε, τα ποιήματά του! Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η προσπάθεια! Για να προβλέψεις το μέλλον πρέπει να μελετήσεις το παρελθόν…»

Τα τραγούδια του άλμπουμ «Εις τον έρωτα» ερμηνεύουν:

Άγγελος Ανδρεάτος - Σοβαρά Κάποια

Μπάμπης Τσέρτος - Το πολιτικό μεθύσι

Βασίλης Λέκκας - Γιατί τα τάλαρα τα λένε τάλαρα

Ειρήνη Tουμπάκη - Η Άνοιξη

Αδελφοί Καραβιώτη - Εις τον έρωτα

Αδελφοί Καραβιώτη - Το Ληξούρι

Θέμης Ανδρεάδης - Συχαριάσματα είς γενέθλια γαϊδάρου
 

Νεότερη Παλαιότερη