Γαστούνη - Δήμαρχος Πηνειού ξανά ο Αλέξης Καστρινός

 Ξανά δήμαρχος μετά από τέσσερα χρόνια στον δήμο Πηνειού, ο Αλέξης Καστρινός, επέστρεψε και πάλι στην Αυτοδιοίκηση.

Νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας το αποτέλεσμα είχε πλέον ξεκαθαρίσει, με τον Αλέξη Καστρινό να επανέρχεται στον δημαρχιακό θώκο και τους συνεργάτες του αλλά και τους ανθρώπους που τον στήριξαν να ξεσπούν σε ένα ξέφρενο γλέντι, το οποίο ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 τα ξημερώματα από την πόλη της Γαστούνης, συνεχίστηκε στο Βαρθολομιό και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Τραγανό, μια δημοτική ενότητα στην οποία ο Αλέξης Καστρινός κατέγραψε το υψηλό ποσοστό 74,03%

Τόνισε ότι το έργο του αποτελεί την δύναμη της δημοτικής παράταξης και υπενθύμισε τα μεγάλα έργα που συντελέστηκαν και άλλα που δρομολογήθηκαν κατά την θητεία του, Κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο, Αναπλάσεις Αγγινάρας Γαστούνης, Ανάπλαση Καούκη Τραγανού, Ανάπλαση περιοχής Βρανά Βαρθολομιού, Ανάπλαση Βαρθολομιού, Ανάπλαση οδού Αγίου Νικολάου Τραγανού, Ανάπλαση Περιφερειακού Τραγανού, Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού, Δημοτική Βιβλιοθήκης Γαστούνης, Αναθεώρηση Σχεδίου Πόλης Γαστούνης, Έργα Ύδρευσης Βρανά και Γαστούνης, Έργα Αποχέτευσης (Γαστούνη – Βαρθολομιό- Τραγανό – Μαρκόπουλο- Αγ, Μαύρα), Έργα Αθλητικών Εγκαταστάσεων σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό, Έργα Οδοποιίας κ.α.

Μίλησε για την ανάπτυξη που έχει ανάγκη η περιοχή και ότι αυτή μπορεί να συντελεστεί και με μεγάλα έργα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου.

Μίλησε για την εγκληματική αμέλεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής να μην συνεχίσει το έργο της Παραλιακής οδού (Γλύφα- Παραλία Βαρθολομιού- Παραλία Παλαιοχωρίου) για το οποίο είχε ο ίδιος εξασφαλίσει 5.000.000€ για την Α΄ Φάση… από το 2017.

Ζήτησε συγνώμη για τα λάθη του και αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτά, όπως αναλαμβάνει την ευθύνη να ξαναδώσει πίσω το χαμένο χαμόγελο, την χαμένη ελπίδα, το χαμένο όραμα, τον χαμένο σχεδιασμό και την χαμένη προσδοκία
 

Ποιος είναι ο Αλέξης Καστρινός 

Αλέξιος Καστρινός γεννήθηκε το 1968 στη Γαστούνη, από τον Αθανάσιο και την Ευτυχία Καστρινού, το γένος Σκούρτα.

Σπούδασε στο Μαθηματικό τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από όπου αποφοίτησε το 1992 . Μιλά την Αγγλική γλώσσα σε επίπεδο Proficiency. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” με ειδίκευση “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων στη Διοίκηση” από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιον Αθηνών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.

Έχει εμπορική επιχείρηση σε ποσοστό 50% με την επωνυμία «Α.Α.ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ Ο.Ε. ΞΥΛΕΙΑ-ΣΙΔΗΡΙΚΑ».

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης.

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 2002, όπου εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Γαστούνης.

Την περίοδο 2003–2004 διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαστούνης.

Το 2006 εξελέγη Δήμαρχος Γαστούνης (πληθυσμός: 11.423 κάτοικοι) με ποσοστό 52,09% από την 1η Κυριακή και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Ν. Ηλείας.

Το έτος 2010 εξελέγη Δήμαρχος του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου Πηνειού αποτελούμενου από τους πρώην Δήμους Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού (αρθρ. 1 Ν.3852/2010) πληθυσμού 21.255 κατοίκων (απογραφή 2011) με ποσοστό 59,18% από την 1η Κυριακή.

Το έτος 2014 επανεξελέγη Δήμαρχος του  Καλλικρατικού Δήμου Πηνειού  με ποσοστό 61,03% από την 1η Κυριακή.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας την δημοτική περίοδο 2011-2014 και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας τις δημοτικές περιόδους 2007-2010, 2011-2014 & 2014-2019 συμβάλλοντας στην δρομολόγηση της  Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των ΑΣΑ του Ν. Ηλείας .

Εξελέγη μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ για την περίοδο 2014-2019 με το συνδυασμό του Γ. Πατούλη “Κίνημα Ανατροπής” και έλαβε 155 ψήφους (3ος σε σταυρούς).

Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ της ΚΕΔΕ 2014-2019.

Νεότερη Παλαιότερη